Fisioteràpia: Esportiva

La fisioteràpia és la disciplina mèdica que utilitza agents físics com a mitjans per la curació, tals com l’aigua, electricitat, ones, calor, massatges….., buscant sempre l’equilibri muscular, elasticitat dels teixits, amplitud de les articulacions i la reducció del dolor.

A Totsalut utilitzem aquests agents mitjançant aparells com ultrasons, infrarrojos, electro estimuladors, però com a eina indispensable i per sobre de totes aquestes, utilitzem la teràpia manual.

Tècniques com el massatge, els estiraments, les manipulacions d’alta velocitat, tècniques miotensives, embenats funcionals o neuromuscular (taping i kinesiotaping), mobilitzacions articulars, tonificació neuro propioceptiva, formen part d’aquest gran ventall que constitueixen la teràpia manual.

Tot això amb l’objectiu que l’esportista escurci al màxim el seu període de repòs de la pràctica esportiva o pràctica dolorosa, i disminuint el risc de recaigudes, gràcies als professionals especialitzats tant en fisioteràpia esportiva com en reeducació a l’entrenament*, que dirigiran aquest procés mitjançant l’actuació directa i/o programes-rutines individualitzades.

* Els professionals son diplomats en fisioteràpia, postgraduats en fisioteràpia esportiva, i/o llicenciats en INEFC.